På besök i Visby inför Gymnasie-SM

I fredags i förra veckan var jag på en snabb visit i Visby tillsammans med en representant från Visita för att titta på lokaler, hotell och skola, för Gymnasie-SM 2015.
Varje år arrangerar Visita Gymnasie-SM, där unga talanger får chansen att visa sina färdigheter i grenarna hotell, turism, servering och kock. Jag är tävlingsledare för tävlingarna inom hotell och turism och det är en av mina absolut favorituppdrag under ett år. Det är helt fantastiskt att få vara med och träffa alla elever. Deras entusiasm, spontanitet, inlevelseförmåga och positiva inställning är smittsam och underbar.

Gymnasie-SM 2015 arrangeras av Visita i samarbete med Wisbygymnasiet, samt för hotelltävlingen även med Wisby Hotell, och kommer att gå av stapeln den 20-22 mars 2015
Det är elever i årskurs 3 med inriktning Hotell-, Turism-, Kock- och Serveringsyrket som är välkomna att delta i tävlingen och tävlingen är indelad i två etapper, en uttagningstävling och en final. För att delta i uttagningstävlingen skickar klassen in ett bidrag till en tävlingsuppgift. Om man är nyfiken på hur tävlingsuppgiften för till exempel turism ser ut så klicka här.
Tävlingsbidragen bedöms av en jury, en för respektive tävlingsgren och de sex bästa bidragen i varje gren får en plats i finalen i Visby. Ett lag som ska tävla består sedan av två elever samt en handledare/lärare, som inte deltar aktivt i tävlingen.

Om du känner någon som du tror skulle vilka vara med och tävla så sprid gärna informationen vidare. Och är du på Gotland den 20-22 mars 2015 så kom gärna och titta och heja på alla duktiga elever.

Det här inlägget postades i Hotell-SM och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar till På besök i Visby inför Gymnasie-SM

  1. Kristina skriver:

    Spännande med ett evenemang för gymnasiestudenter. Jag vill minnas att jag såg att det var konditorimässa eller något sådant just i dagarna.
    /Kristina

  2. Sara skriver:

    Låter verkligen som ett roligt uppdrag!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *