Säljande doft?

Serviceföretag har sedan länge arbetat med att öka köpkraft genom upplevelser och att stimulera sinnen genom
t ex dofter, musik, exponering mm.
En hotellfrukost smakar som bäst när det doftar nybryggt kaffe, en brödavdelning i en livsmedelsbutik är mycket mer inbjudande om det luktar nybakat bröd, lugn musik i högtalarna i ett spa ger ett ökat lugn och välbefinnande hos gästerna.

En nyhet för att inspirera kunder till köpa mer är att hela köpcenter har börjar arbeta med doftkoncept. Idén är att ge olika delar av ett köpcenter skräddarsydda dofter (ofta i kombination med ljud) för att ge besökare en större och mer annorlunda upplevelse och samtidigt locka till mer- och flerköp.

Jag undrar vilken doft som är DEN unika och mest attraherande, och som ska inspirera kunder till ökade köp i en klädbutik, en skoaffär eller en butik för kökstillbehör?

Det här inlägget postades i Allmänt, Diskussioner. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.