Hotell-SM i Mjölby

Juryn bänkar sig för rollspel

Under helgen som gick var jag i Mjölby i mitt uppdrag som tävlingsledare för hotelltävlingen inom Gymnasie-SM.
Gymnasie-SM är ett årligt återkommande arrangemang arrangerat av bland andra Sveriges Hotell- och Restaurangföretagare, där man tävlar i servering, matlagning och hotell. Tävlingen detta år hölls på Dackeskolan i Mjölby och skolan hade förberett ett fantastiskt fint arrangemang,

Hotelltävlingen består av ett antal tävlingsmoment; teoriprov, praktiska prov (ställa i ordning en konferenslokal, inspektera ett hotellrum samt bädda en dubbelsäng på tid), eleverna ska presentera sitt inskickade tävlingsbidrag i form av en fiktiv försäljningssituation där juryn spelar företagsledare samt deltaga lagvis i rollspel för att testa sina kunskaper av att arbeta i en hotellreception.

Årets tävlande lag var elever från Lindengymnasiet i Katrineholm, Rönnowska skolan i Helsingborg, Nyköpings Hotell- och Restaurangskola i Nyköping samt Gymnasieskolan Vipan i Lund.

Alla elever var väldigt duktiga och kunskapsnivån var hög, men tillslut var det Gymnasieskolan Vipan från Lund som tog hem segern.

Det här inlägget postades i Hotell-SM. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.