Hotell-SM i Mjölby

Under helgen som gick var jag i Mjölby i mitt uppdrag som tävlingsledare för hotelltävlingen inom Gymnasie-SM.
Gymnasie-SM är ett årligt återkommande arrangemang arrangerat av bland andra Sveriges Hotell- och Restaurangföretagare, där man tävlar i servering, matlagning och hotell. Tävlingen detta år hölls på Dackeskolan i Mjölby och skolan hade förberett ett fantastiskt fint arrangemang,

Hotelltävlingen består av ett antal tävlingsmoment; teoriprov, praktiska prov (ställa i ordning en konferenslokal, inspektera ett hotellrum samt bädda en dubbelsäng på tid), eleverna ska presentera sitt inskickade tävlingsbidrag i form av en fiktiv försäljningssituation där juryn spelar företagsledare samt deltaga lagvis i rollspel för att testa sina kunskaper av att arbeta i en hotellreception.

Årets tävlande lag var elever från Lindengymnasiet i Katrineholm, Rönnowska skolan i Helsingborg, Nyköpings Hotell- och Restaurangskola i Nyköping samt Gymnasieskolan Vipan i Lund.

Alla elever var väldigt duktiga och kunskapsnivån var hög, men tillslut var det Gymnasieskolan Vipan från Lund som tog hem segern.

Om Camilla Olsson

Camilla Olsson har lång erfarenhet från ledande befattningar inom besöksnäringen, bland annat som hotelldirektör och chef inom flygbranschen. Sedan många år driver hon också ett konsultbolag där hon är rådgivare till exempelvis hotell, restauranger och butikskedjor. Hon är också en populär föreläsare som anlitas av företag både i och utanför branschen, organisationer, universitet/högskolor och myndigheter. Camilla Olsson har skrivit böckerna "Service & Bemötande" samt "Marknadsföring för besöksnäringen".
Det här inlägget postades i Hotell-SM. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.