Gymnasie-SM 2013

Helgen den 15-16 mars gick Gymnasie-SM av stapeln i Helsingborg. Jag hade det hedersamma uppdraget att även i år vara tävlingsledare för hotelldelen av tävlingen. Arrangör för tävlingen var tillsammans med Visita, Rönnowska skolan i samarbete med bland annat Hotel Marina Plaza.

Gymnasie-SM är en chans för morgondagens branschstjärnor att visa upp sig. Och under helgen fick jag verkligen träffa och se många duktiga ungdomar. Det är många av dem som jag är helt säker på att branschen kommer att både se och höra mer om i framtiden. Jag var grymt imponerad av många av de tävlandes prestationer.

I hotelldelen består tävlingen av följande tävlingsmoment:
* teoriprov
* ställa i ordning en konferens
* inspektera ett hotellrum (finn 10 fel)
* bädda sängar på tid
* fyra olika rollspelssituationer i en reception med inhyrda skådespelare
* presentera lagets inskickade tävlingsbidrag på ett säljande sätt
* presentera sig själv som på en audition

Vinnarna i årets tävling blev laget som representerade Gymnasieskolan Vipan i Lund, två blev laget från Rönnowska skolan i Helsingborg och tredjeplatsen knep Nyköpings Hotell- och Restaurangskola.

Om Camilla Olsson

Camilla Olsson har lång erfarenhet från ledande befattningar inom besöksnäringen, bland annat som hotelldirektör och chef inom flygbranschen. Sedan många år driver hon också ett konsultbolag där hon är rådgivare till exempelvis hotell, restauranger och butikskedjor. Hon är också en populär föreläsare som anlitas av företag både i och utanför branschen, organisationer, universitet/högskolor och myndigheter. Camilla Olsson har skrivit böckerna "Service & Bemötande" samt "Marknadsföring för besöksnäringen".
Det här inlägget postades i Hotell-SM. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.