Ett klagomål är en hjälp till att bli bättre

Det är alla medarbetares skyldighet att fånga upp kritiska åsikter och föra dem vidare så att tjänster eller produkter kan utvecklas och bli bättre.
I servicesammanhang är det därför av yttersta vikt för att ett företag och dess medarbetare ska kunna ge utmärkt service och ett bra bemötande att organisationen är lyhörd – att organisationen lyssnar både på sina medarbetare och på sina kunder.

Genom lyhördhet kommer chansen att utvecklas. En kund som klagar är en kund som visar intresse och engagemang och som företaget kan fånga upp och rätta till problemet för. En kund som aldrig klagar är en kund som företaget aldrig kan göra rätt gentemot och som kan vara förlorad för alltid.
Ett företag som följer upp klagomål är ett företag som ständigt utvecklas i sina processer, i sin service, i sitt bemötande, i sitt koncept och kanske i sin organisation.
En anställd som tar klagomål på allvar och reflekterar över dem med öppet sinne är en anställd som ständigt lär sig nya saker, nya perspektiv och utvecklas i sitt yrke.

En kund som klagar är företagets bästa produktutvecklare – kunden hjälper er till att bli bättre i er serviceleverans eller i ert produktutbud. Ta därför emot klagomålet som en gåva och tänk på att det finns företag som istället för att lyssna spenderar hundratusentals kronor på produktutveckling.

Om Camilla Olsson

Camilla Olsson har lång erfarenhet från ledande befattningar inom besöksnäringen, bland annat som hotelldirektör och chef inom flygbranschen. Sedan många år driver hon också ett konsultbolag där hon är rådgivare till exempelvis hotell, restauranger och butikskedjor. Hon är också en populär föreläsare som anlitas av företag både i och utanför branschen, organisationer, universitet/högskolor och myndigheter. Camilla Olsson har skrivit böckerna "Service & Bemötande" samt "Marknadsföring för besöksnäringen".
Det här inlägget postades i Service. Bokmärk permalänken.

7 svar till Ett klagomål är en hjälp till att bli bättre

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *