Positiva omdömen

De senaste dagarna har jag bloggat mycket om konflikthantering och missnöjda kunder, men det är viktigt att komma ihåg att de flesta kunder varken är missnöjda eller klagar.
De flesta kunder upplever istället olika grader av nöjdhet: en del är ganska nöjda, andra mer nöjda och vissa är fantastiskt nöjda.

Att ta hand om positiva omdömen på rätt sätt är minst lika viktigt som att kunna ta hand om de negativa.
Uppmuntra medarbetare till att alltid tacka en kund som framför positiva åsikter, att medarbetaren ska visa att han eller hon blir glad och att medarbetaren talar om för kunden att han eller hon ska föra de positiva kommentarerna vidare till kollegor och andra berörda inom företaget.

Viktigast av allt är sedan att verkligen föra de positiva kommentarerna vidare, eftersom det är beröm som motiverar och inspirerar till framtida stordåd och som gör att medarbetare växer i sina yrkesroller.

Det här inlägget postades i Service. Bokmärk permalänken.

5 svar till Positiva omdömen

 1. Lis skriver:

  Helt rätt! Tack för bra läsning.

 2. Johanna skriver:

  Kan bara hålla med Lis!
  Toppen läsning.
  /Johanna

 3. Agneta Hagström skriver:

  Ja, kunder är de viktigaste vi har :)

 4. Linda skriver:

  Tyvärr är det ofta fokus på just det negativa. Man glömmer av det positiva på något sätt. Men det är med beröm och positiv kritik som man hjälper sina anställda så de kan hjälpa kunder. Det borde fler chefer komma ihåg…

 5. Fadia skriver:

  Ser vi på det positiva så upplever vi även de svåra momenten lättare. så upp med de positiva saker i vardagen :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *